Semester

I söndags packade vi in allt och lite till i bilen och for med fart neråt i landet.
Det var regn och blåst ute.. men det lättade allt eftersom dagen gick.
Vi hamnade i Norrköping och Best westernhotell. Vi tog ett rum för två nätter.

Måndagen var jättetrevlig.
Vi for på Kolmården och tittade på djuren. Oj va mycke fina djur det finns i världen !!!
Jag älskar älgar !! och My tyckte att noshörningarna var fantastiskt fina....
Då ena manliga noshörningen försökte para sej med sin noshörningsfru så utbrast My:
"Titta, han försöker lyfta henne"  HA HA HAAA !! Ungar.. (även att ja förstod inte riktigt hur hon kunde tro att han
skulle lyfta nåt som han igentligen försökte hoppa på och trycka ner)  HHEHEHEHH  Kul vare iaf !
Sen stod vi bra länge och beundrade deras bajshögar och högtryckskissningar :D ...My var mäkta imponerad.
Även då jag försökte gå skrek hon nåt i stil med "neeh, jag vill vara kvar här och titta" Så där stod vi....länge.
Sen bar det vidare. Mycke kul var det och i....bland kom det en lite regnskur..  :)

VI såg: zebror, elefanter, noshörningar, älgar, varg, tigrar, osv... mycke mysigt att få vara med om :)

Inträdet för 2 vuxna och 1 barn blev ca 600kr.

och my fick en Lilleskutt nalle... 149:- (som hon älskar.. teletubbies har nu fått konkurrans. hahah)


Det var första dagen.. och vi hade riktigt mysigt.
My får en guldstjärna i kanten för hon tog den långa bilfärden väldigt bra !! Mammas stora tjej!








-Röstade-



* Igår röstade jag för ett Sverige. . Kändes jävligt bra ska ni veta. . . *

Hoppas ni andra oxå tagit er ur soffan och röstat !     "FÖR SVERIGE I TIDEN"






FLAGGAN, FRIHETSSYMBOLEN

Den svenska flaggan har anor från 1550-talet, d v s från slutet av Gustav Vasas tid. Eftersom hans trontillträde markerar den nationella kungadömets begynnelse ser det ut som en tanke, att det är just från hans tid som vi har de äldsta beläggen för att en blå duk med gult kors kunde användas som beteckning för något svenskt. Förlagen var säkert det danska rödvita korsbanéret, Dannebrog. Färgerna hade man hämtat från lilla riksvapnet med dess tre gyllene kronor på blått fält. Detta märke hade åtminstone från Karl Knutssons tid vid mitten av 1400-talet ofta brukats som fälttecken för svensk trupp, både till lands och till sjöss.

Flaggan användes i första hand av kungen och hans krigsmakt, främst flottan. Från Gustaf II Adolfs tid - 1620-talet - har vi bildbevis för, att blågula korsflaggor fördes på svenska skepp. Flaggorna var antingen tvärskurna eller försedda med tungor.

Vår första flagglag - från 1663 - föreskrev, att flaggan med tre tungor skulle förbehållas örlogsfartygen. Privata handelsfartyg fick nöja sig med den tvärskurna varianten. Till lands hissades den tretungade flaggan vid militära anläggningar, så småningom också vid kungsgårdar och liknande.

Under den svensk-norska unionens tid - 1814 till 1905 - var båda nationernas flaggor försedda med ett unionsmärke i det övre fältet intill stången. Det innehöll från 1844 element av båda ländernas flaggor och gick gemenligen under beteckningen "sillsallaten". Under inverkan av tvisterna med unionsbrodern spirade en svensk nationalism och vår flagga hissades allt oftare och av allt fler. Flaggfester på Skansen från och med 1893 och Stockholmsutställningen 1897 bidrog till populariteten. I samband med unionskrisen 1905 flaggades allmänt - på sommaren med blågul flagga med unionsmärke, på hösten, då brytningen var definitiv, utan märke! 1906 kom en ny flagglag, som för första gången skapade fasta regler för flaggans proportioner och färgnyanser. Nu fastslogs också, att den tretungadeflaggan endast skulle användas av kungahuset och av krigsmakten. Från 1916 har vi firat "Svenska Flaggans Dag" den 6 juni. Dagen har historisk förankring. Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges konung och den 6 juni undertecknades 1809 års regeringsform, den som gav oss så många viktiga medborgerliga rättigheter: samvetsfrihet, tryckfrihet och säkerhet till person och egendom.

Första världskrigets isolering, parlamentarismens genombrott och många av våra livaktiga folkrörelser bidrog till flaggans popularitet. I hemmen togs bordsflaggor i bruk. Det blev vanligt med fasadflaggor. Flagglagen moderniserades 1982. Då fick också Svenska Flaggans Dag rang av nationaldag - den dag då vi hälsar nya medborgare välkomna och då vi hyllar Sverige som en fri nation med fritt statsskick.

Clara Nevéus

Källa: http://www.nationaldagen.se/





GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SWEDEN !!!


Ensam

Ja, ensam kan man absolut inte påstå att jag är........och tar man sej en kik runt i lägenheten så kan man lätt
tro att vi har hem för ett helt kompani. Det är fördjävligt rörigt här.
Kent bygger hallhyllor på vardagsrummsgolvet (dom blir riktigt fina) ... vi har ett mindre kaos av Ps3, kexbox, towergrejen som tydligen är en hubb...elle nåt :P ...och sen för att inte tala om våra 1 1/2 meter höga fyrtorn som såfint förgyller min vardag (två megakolooser som är högtalare..) Ofta man behöver två såna till en lägenhet då? Lär juh aldrig kunna köra dom för det hörs rätt bra då man spelar musik här har grannarna sagt. . och det ljudet kom från min minihögtalaranläggning från typ -97  :D    *LOOOOOOOOOL*
Sen har vi dårå mitt vackra bläcksvarta vardagsrumsbord som är överfyllt av prylar från världens alla hörn känns det som.
Glasskålar och ljus i flera olika kulörer och form... *väldigt növändigt* ... ochsen äre massa kvitton och dosor till alla apparaturer. *stort gäesp*... och damm. Spelar ingen roll hur ofta man drar på snabeldragaren runt golv och väggar här. Det är ändå dirty, och vem städar man för då? ...jag sliter ut mej pgr av allt ja ska ha i huvudet och alla järn jag ska ha i elden. Känslor och sen uppiallt... min inrevärldskatastrof som jag faktiskt mest vill ha för mej själv och arbeta på. Ser ja sur ut..så gör ja de. Kanske mår ja lite mer uppåt ? .eller är ja föralltid förstörd ?

"Det är lätt att guida andra genom livets svåra ljugel då man själv gått igenom den. . ."
"Endast livets hårda skola kan få den mjuka fina att bli ett hårt tomt skal . . . "
"Det är lätt att känna hat då man aldrig känt kärleken"


Åter till städningen... har rensat cdskivor nyss. Ska "slänga" ner ett gäng till ericshjälpen. Samt lite fula kläder. . .










Noooo... Jag känner en deppighet kommer över mej.  Im thinking to much..........

Ingen ser då tårarna faller, för min mun den ler. Tur att jag har er.....









RSS 2.0